пʼятницю, 24 жовтня 2014 р.

Священна та війна на берегах Дніпра

Година мужності та шани

До Дня визволення рідного міста

Заходи, присвячені визволенню
рідного міста. 

 Відбулися тематичні бесіди з читачами 2-4 класів, тематичний перегляд літератури для дітей різного шкільного віку, година пам’яті та шани тих, хто визволяв рідне місто.
 Маленькі дніпропетровці дізналися, що у кожному районі нашого міста є свої священні місця, височать пам’ятники воїнам, підпільникам, партизанам Великої Вітчизняної війни. Дітей надзвичайно вразили розповіді про героїчні подвиги  воїнів 152-ї стрілецької дивізії під час визволення лівобережної частини Дніпропетровська, яким вдячні мешканці міста встановили  пам’ятник, що знаходиться  в Ленінському районі біля житлового масиву «Червоний камінь».




 Діти замислилися, чому в   святкові дні люди покладають живі квіти до пам’ятника Слави і взагалі, чому на плитах у підніжжях пам’ятників завжди багато квітів. 
 Також учасники  розповідали вірші про війну та багато історій своїх родин, пов’язаних з цими подіями. Хвилиною мовчання діти, вчителі і бібліотекарі вшанували   пам'ять     загиблих.  

 Дорогою ціною дісталась перемога. За мирне небо над головою віддано безліч життів. Відтепер, ці маленькі жителі нашого міста ніколи не забудуть героїв, які віддали своє життя за щасливе дитинство кожного  з них. 

Немає коментарів:

Дописати коментар