понеділок, 6 жовтня 2014 р.

Знаєш? Любиш? Бережеш?

6 жовтня - Всесвітній День Охорони Довкілля

6 жовтня у всьому світі відзначають День охорони довкілля.
Поява цього свята пов'язана з прийняттям Конвенції про охорону дикої природи і місць існування. Тому вперше Всесвітній день охорони довкілля відзначали в 1979 році.
Залучення дітей до читання літератури екологічної тематики й розповсюдження екологічних знань – надзвичайно важлива і вкрай необхідна справа. Екологічна освіта повинна бути одним з основних напрямків роботи бібліотек. Читачам треба допомогти відчути цінність і неповторність кожної травинки в полі, кожного метелика, пташки – усього, що дихає і цвіте поруч. 

Наші діти повинні вирости з переконанням, що людина й природа - єдиний живий організм, і якщо знищити хоч одну його частину, то загине все інше.
Свої завдання бібліотекарі бачили в тому, щоб різними заходами: проведенням бесід, оглядів літератури і періодичних видань, організацією книжкових виставок, конкурсів, вікторин  - сприяти екологічній освіті читачів різних вікових категорій.Можна зробити висновок, що наші читачі цікавляться цією темою. І не лише питаннями з шкільної програми, але і книгами про тваринний і рослинний світ, літературою про охорону природи і навколишнього середовища.





Немає коментарів:

Дописати коментар