пʼятницю, 11 квітня 2014 р.

Україна - космічна держава!

12 квітня - Всесвітній День Авіації і Космонавтики.


За рішенням Міжнародної авіаційної федерації (ФАІ) 12 квітня святкується як Всесвітній день авіації і космонавтики. Це свято з'явилося на честь першого польоту людини в космос. Цього дня, 12 квітня, у 1961 році старший лейтенант Юрій Олексійович Гагарін на космічному кораблі "Восток" вперше в світі здійснив орбітальний політ навколо Землі, відкривши епоху космічних польотів.
Україна і космос - нероздільні. Наявністю сучасних космічних технологій Україна заявляє про себе, як про одну з найпотужнішіх країн світу. 
19 листопада 1997 року, у складі міжнародного екіпажу на космічному кораблі "Колумбія" стартував у космос льотчик - космонавт, громадянин незалежної України,кавалер ордена "За мужність" 1 ступеня, герой України Каденюк Леонід Костянтинович.
Метою нашої бібліотечної інформини було ознайомлення читачів з історією святкування  Всесвітнього дня авіації і космонавтики, розширити знання учнів з досягнень української науки в освоєнні космосу, прищепити цікавість до пізнання космічних просторів.
Тематична виставка газет, журналів, книжок стала
у нагоді нашим допитливим, спостережливим читачам, які завжди мають жагу до нових знань.




У цей знаменний день варто пам'ятати, що можливості нашого пізнання не обмежені, і за наявності наполегливої праці та терпіння ми можемо здолати будь-які перешкоди. 
Бажаємо Вам у цей день дізнатися про навколишній світ більше!

Немає коментарів:

Дописати коментар