четвер, 24 квітня 2014 р.

Сонети Шекспіра - вершина світової поезії

23 квітня - 450 років з Дня народження англійського поета і драматурга Вільяма Шекспіра.

450 років відділяє нас від того часу, коли жив і творив геніальний Уільям Шекспір.Його творчість вічно хвилює нас своєю досконалістю і людяністю. Шекспір завжди з нами, із покоління в покоління.
Великий англійський поет і драматург доби Відродження виявляється напрочуд сучасним автором - його п'єси не сходять зі сцен театрів у всьому світі, й кожне покоління знаходить у них щось своє, прочитує їх по-новому. І цей інтерес не лише не згасає -він, здається, й ніколи не затухав, а лише розгорявся. 
Всесвітню славу принесли Шекспірові його драматичні твори, історичні хроніки, трагедії і комедії.  Як найвидатнішого драматурга світу, Шекспіра прославили так звані "великі трагедії": "Ромео і Джульєтта","Гамлет", "Отелло", "Король Лір", "Макбет".

Особливою популярністю ось уже кілька століть користуються шекспірівські сонети. Літературне знайомство з ними виявилось цікавим для юних читачів бібліотеки різного віку. Діти і бібліотекарі зачитувались чудовою поезією класика світової літератури.
Попри моду, є речі вічні, на котрих , як на доісторичних "трьох китах", цей світ насправді тримається. Поміж них - і творчість великого англійця Вільяма Шекспіра.

Немає коментарів:

Дописати коментар