суботу, 31 січня 2015 р.

ЛІТЕРАТУРНЕ СВЯТО

"Книги нам найкращі друзі"

До 85-ї річниці від дня народження Всеволода Нестайка,улюбленого дитячого письменника
лауреата літературної премії ім. Лесі Українки (за повість-казку "Незвичайні пригоди в лісовій школі"), премії ім. Миколи Трублаїні (за повість-казку “Незнайомка з Країни Сонячних Зайчиків”), премії ім. Олександра Копиленка (за казку “Пригоди їжачка Колька Колючки та його вірного друга і однокласника зайчика Косі Вуханя”). А 1979 року рішенням Міжнародної ради з дитячої та юнацької літератури його знамениту трилогію "Тореадори з Васюківки" було внесено до особливого Почесного списку 
Г.Х. Андерсена як один з найвидатніших творів сучасної дитячої літератури.
Наше свято присвячене підведенню підсумків читацького марафону 
"Самый читающий класс". 
 Активну участь приймали класи всіх шкіл нашого мікрорайону "Парус". Зокрема, можна відзначити учнів 3-В класу 141 школи, які присвятили цілий урок дитячому письменнику - В. Нестайку. Ще раз перечитавши улюблені твори і презентувавши їх бібліотекарям.
А переможці нашого конкурсу, 5-Б клас 132 школи, були запрошені на наше свято до бібліотеки. Діти ознайомилися з книжковою виставкою, яка присвячена ювілею дитячого 
письменника В.Нестайка,

  взяли участь у вікторині "Всім вам друзі слава і хвала за ваші діла!", за його творами .
А весь клас отримав грамоту-відзнаку за перемогу у нашому читацькому марафоні.
За В.Нестайком - людину робить вчинок, але не будь який, а продиктований її совістю. А ще - вірна і безкорисна дружба і віра в людське добро і порядність.
Твори В. Нестайка допоможуть дітям утвердитись у добрі, чистоті, співпереживанні, та пізнати самих себе. 
Захід був пронизаний гарним настроєм, бажанням стати ще кращими.
Всі книги В. Нестайка з книжкової виставки, та книги, які він рекомендує читачам ще прочитати, мали величезний успіх серед читачів. А зорієнтуватися юним читачам у безмежному книжковому світі допоможуть листівки-поради "Всеволод Нестайко радить прочитати...", які кожна дитина отримала в подарунок від бібліотеки.

Читайте книги Всеволода Нестайка та приймайте участь у читацьких конкурсах!



1 коментар:

  1. Многие родители жалуются, что в нашем городе некуда пойти с ребенком. Так организуйте своим детям досуг с пользой для ума и души. Мы каждый раз, приходя в библиотеку, узнаем столько нового и интересного, прекрасно проводим свободное время. Наши детки каждый раз с удовольствием ждут новых познавательных встреч и мастер-классов.

    Хочется поблагодарить всех сотрудников за чуткое и внимательное отношение, терпеливость к своим маленьким читателям. Огромное спасибо за ваш труд! Всегда приятно приходить туда, где тебя ждут.

    ВідповістиВидалити