середу, 14 січня 2015 р.

Літературна подорож

"Хай добре слово в серці озоветься"

за творами

ЄВГЕНА ГУЦАЛА


14 січня - День народження вiдомого українського письменника, лауреата Нацiональної премiї

iм. Т. Шевченка Євгена Гуцала.

Євген Пилипович Гуцало – дивовижний, загадковий письменник. Він – один з найбагатших кількісно і найрізноманітніших жанрово в сучасній українській літературі. Є в нього більше двохсот оповідань, два десятки повістей, два романи, три поетичні збірки, книжки для дітей, публіцистика.
Поважну частку творчого доробку письменника становлять твори для дітей.  Збірка оповідань "У лелечему селі" вийшла у видавництві "Веселка" 1969 року і стала однією з кращих у сучасній українській літературі про дітей. «Олень Август» (1965), «З горіха зерня» (1969), «Дениско» (1973), «Саййора» (1980), «Пролетіли коні» (1984). Дві останні книжки удостоєні Шевченківської премії.
  Світ дитинства цих оповідань особливий.  Дивовижний світ городини, квітів, річки, гаю, поля, звірини й птаства, в якому живе сільська дитина, – все це побачено й зображено тонким поетичним зором, ніжною душею письменника. 
 Не втратили актуальності й десятки повістей, романів, оповідань і віршів Євгена Гуцала. Твори письменника вивчають у школі. А, як відомо, письменник живе доти, доки його книжки читають.


Немає коментарів:

Дописати коментар