неділю, 9 листопада 2014 р.

Моє багатство - рідна мова

9 листопада - День української

писемності та мови

Це свято одне з наймолодших державних свят, яке було встановлено 1997 року Президентом України Леонідом Кучмою. В указі було зазначено: ,,Установити в Україні День української писемності і мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця”. Визначна постать в історії розвитку української писемності – це Нестор Літописець. Він є батьком української історії і словесності.
До дня української писемності та мови,  працівники нашої дитячої бібліотеки зробили книжкову виставку для користувачів під назвою: «Учи, дитино, рідну мову, гордися нею і лелій!».


Була проведена година дозвілля, метою якої було познайомити учнів з історичним розвитком української мови і писемності, виховувати повагу до історичної спадщини, до видатних особистостей минулого, розвивати інтерес до вивчення мови в подальшому.

Вітаємо усіх вас зі святом української мови та писемності. Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна, — у нашому серці, і починається вона з кожного з нас.

1 коментар: