понеділок, 3 листопада 2014 р.

 3 листопада

 День народження видатного дитячого письменника ,російського поета, перекладача

Самуїла Яковича Маршака

З перших років життя діти різних країн світу чують добрі, щирі, наповнені теплом і добром вірші Самуїла Яковича Маршака. Напевно немає жодної дитини, яка б не читала казок Маршака. За рейтингом перше місце займає казка про «Глупого мышонка» і п'єса "Дванадцять місяців". Його твори різнопланові, розкривають різні теми, проблеми, що хвилюють дитяче серце. Дають відповіді на багато дитячих запитань: «Що?», «Де?», «Коли?», «Чому». Навіть букви маршаківської азбуки вони незвичайні. Можуть бути «смачними», приємними, лагідними, а можуть бути і колючими, і кусючими.

Крім того, Маршак - автор-перкладач сонетів Вільяма Шекспіра, які стали класичними, пісень і балад Роберта Бернса, віршів Вільяма Блейка,  Р. Кіплінга,  А. А. Мілна, Дж. Остіна, а також творів українських, білоруських, литовських, вірменських та інших поетів. Перекладав також вірші Мао Цзедуна. Книги Маршака переведені на багато мов світу. За переклади  Р. Бернса Маршак був удостоєний звання почесного громадянина Шотландії.

 Твори цієї багатогранної особистості складають золотий фонд дитячої літератури. По його творам ставлять вистави,  відзняті художні та мультиплікаційні фільми.

Ознайомлення читачів із особистістю та творчим спадком С.Я.Маршака - це виховання поваги до творчої спадщини народів світу.


Немає коментарів:

Дописати коментар