неділю, 12 квітня 2020 р.

ПРОСТО   КОСМОС!

День Космонавтики - улюблене свято всіх поколінь. Вперше його відсвяткували рівно через рік підкорення космосу - 12 квітня 1962 року.
А вже у 1968 році свято отримало світове визнання і стало Міжнародним Святом 
Авіації і Космонавтики.
Пропонуємо  Вам ознайомитись з визначними космічними цікавинками, що допоможуть Вам розвинути свою допитливість, та поповнити свої знання в пізнанні космічних просторів.

7 нових дитячих книжок про 

дослідження Всесвіту

100 фактів про космос

Алекс Фріт, Джером Мартін, Еліс Джеймс, #книголав


Це книжка для дівчат і хлопчиків, які вже мають деякі уявлення про космос і космонавтів і бажають вразити своїх друзів та вчителів надзвичайно цікавими фактами, які мало кому відомі. Наприклад, що місячний пил такий тонкий, що псував скафандри астронавтів і навіть викликав алергію. Що першим бутербродом у космосі був житній хліб з салом. Що найвитриваліша тварина, здатна деякий час жити без атмосфери та під жорстким ультрафіолетовим опромінюванням, — малесенька тихоходка. А дотепні й яскраві малюнки роблять цей «довідник для всезнайок» ще милішим.




Серія книжок Стівена та Люсі Гокінґів про Джорджа

Стівен Гокінґ, Люсі Гокінґ, «Видавництво Старого Лева»


У «Видавництві Старого Лева» вийшла ціла серія чудових книжок від геніального фізика Стівена Гокінґа та його доньки Люсі: «Джордж і таємний ключ до Всесвіту», «Джордж і скарби космосу», «Джордж і Великий Вибух», «Джордж і незламний код», «Джордж і блакитний супутник», «Джордж і корабель часу». Відповіді на всі найцікавіші питання астрофізики діти знайдуть у цих виданнях. Комети, чорні діри, прибульці, мандрівки у часі — і все це не фантастика, а наукові факти, вбудовані у сюжет.


Історія дослідження космосу: від сонячного годинника до польоту         людини на Марс

Стефані Леду, Стефан Фраттіні, «Артбукс»


Зоряне небо завжди спонукало людей до пошуку пояснень про будову космічного простору. Як людська думка пройшла шлях від примітивних уявлень про космічні тіла і що ми знаємо про них зараз? Хто ті геніальні та героїчні постаті, які займалися дослідженнями космосу? Що нам тепер робити з тими фактами, про про зірки і планети, які дізналося людство? Інформативна книжка з чудовими малюнками для молодших школярів.

Професор Астрокіт і неосяжний космос

                                          Домінік Воллімен, «Видавництво Старого Лева»


Часто без розумного наставника у таких складних питаннях, як космос, не розібратися. На допомогу маленьким дослідникам прийде Професор Астрокіт, з яким вони дізнаються багато цікавого про планети, Сонячну систему, галактики, космічні подорожі.





Космічний світ

                                     Рут Мартін, #книголав


Чарівна книжечка з клапанами-віконцями для найменших дослідників космічного простору! Спочатку вони засвоять все про Сонячну систему та унікальність нашої планети, потім дізнаються про будову зірок, галактик та розмір Всесвіту, а тоді полетять аж до краю Всесвіту!




    Моя перша енциклопедія. 

                                    Загадковий космос

                                                Олена Ольховська, «Ранок», «Кенгуру»


 Ця енциклопедія пояснює космос просто й весело, наводячи 55 найцікавіших фактів про космос, дає змогу познайомитись з 64 космічними об’єктами та відповідає на 54 найпоширеніших запитань малюків про космос. А в кінці книжки є чудова гра, в яку можна погратися з «колегами по космічній галузі».






Пізнавальна книжка-гра. Сонячна система

П`єр-Франсуа Моріо, Жеремі Клейс, «Артбукс»


В космосі загубитися дуже легко. Адже наша Сонячна система — всього лише маленька цяточка на тлі галактики, а наша галактика — одна з невідомо скількох мільярдів галактик. А Всесвіт ще й розширюється! Таким чином, навички навігації у космосі — найважливіші навички для людини майбутнього. У книжці 18 лабіринтів та уся найважливіша та найцікавіша інформація про Сонячну систему для юних колоністів Місяця, Марса, Плутона (який ще невідомо — планета чи так — космічне тіло).


А якщо ви перейдете за даним посиланням внизу, то зможете подивитися аж 24 кінофільми про космос і матимете змогу дізнатися більше про 
підкорювачів зіркового простору.

Немає коментарів:

Дописати коментар