пʼятницю, 24 квітня 2020 р.

СОНЕТИ ШЕКСПІРА - ВЕРШИНА СВІТОВОЇ ПОЕЗІЇ

23 квітня -  День народження англійського поета і драматурга Вільяма Шекспіра.

450 років відділяє нас від того часу, коли жив і творив геніальний Уільям Шекспір.Його творчість вічно хвилює нас своєю досконалістю і людяністю. Шекспір завжди з нами, із покоління в покоління.
Великий англійський поет і драматург доби Відродження виявляється напрочуд сучасним автором - його п'єси не сходять зі сцен театрів у всьому світі, й кожне покоління знаходить
 у них щось своє, прочитує їх по-новому. 
І цей інтерес не лише не згасає -він, здається, й ніколи не затухав, 
а лише розгорявся. 
Всесвітню славу принесли Шекспірові його драматичні твори, історичні хроніки, трагедії і комедії.  Як найвидатнішого драматурга світу, Шекспіра прославили так звані "великі трагедії": "Ромео і Джульєтта","Гамлет", "Отелло", "Король Лір", "Макбет".
Особливою популярністю ось уже кілька століть користуються шекспірівські сонети. Літературне знайомство з ними виявилось цікавим для юних читачів бібліотеки різного віку. 
Попри моду, є речі вічні, на котрих , як на доісторичних "трьох китах", цей світ насправді тримається. Поміж них - і творчість великого англійця Вільяма Шекспіра.

Переможець у номінації "Пізнавальна книжка року" 2018.
Вільям Шекспір – драматург, життя якого сповнене таємниць та загадок. Він став справжнім майстром своєї справи завдяки своїй праці та наполегливості. Ця біографія допоможе дитині знайти свій особистий шлях та здобути віру в себе.
Про кого із своєї сім'ї Вільям Шекспір написав трагедію "Гамлет"? Чому людей непокоять таємниці життя Шекспіра?
Скільки років було Вільяму, коли він одружився? Що саме письменник змінив назавжди в драматургії?
Відповіді на ці та інші питання стосовно життя найвеличнішого англомовного письменника – Вільяма Шекспіра – ваша дитина знайде в цій книжці.
РАДИМО ПРОЧИТАТИ!

Немає коментарів:

Дописати коментар