вівторок, 1 квітня 2014 р.

Із золотої скарбниці людства

"Гоголівські місця на Україні"


1 квітня  - 205 років з Дня народження Миколи Васильовича Гоголя.


... Полтавське село Великі Сорочинці подарувало світові великого Гоголя.
Через кілька тижнів після народження маленького Миколу привезли у небагатий маєток батька в село Василівка. З Василівкою пов'язані перші світосприймання Гоголя - тут він уперше почув казки, перекази,чудові українські пісні, усе те, що хвилювало і назавжди припало йому до серця.
Великі Сорочинці оспівані Гоголем у "Сорочинському ярмарку". Тут відкрито літературно-меморіальний музей, у створенні якого брали участь кращі музеї, бібліотеки країни.
Полтавський національний музей презентує чимало цікавих експозицій, присвячених життю та творчості М.В. Гоголя.


З життям та творчістю письменника тісно
пов ' язане село Диканька. Це тут, серед українських селян він черпав оригінальні сюжети, яскраві і гумористичні образи для своїх повістей і оповідань. Не випадково свою першу книгу видатний письменний назвав "Вечори на хуторі біля Диканьки".

Жителі Миргорода пишаються своїм славетним земляком: його ім 'ям названо головну вулицю міста. Все у Миргороді дихає Гоглем.

Найбільш "гоголівськими" є місця на Полтавщині, де він народився, виріс і пізнав світ. Знайомство з  цими місцями дозволяє глибше, відчутніше   зрозуміти творчість великого письменника, котрий залишив своїм нащадкам неоціненні скарби.
Виставка книжок нашої  бібліотеки пропонує нашим читатчам зануритися в світ безцінних творів Миколи Васильовича Гоголя.




Немає коментарів:

Дописати коментар