понеділок, 8 вересня 2014 р.

Грамотний,видющий і на все тямущий 

8 вересня - Міжнародний День Грамотності

Освічені громадяни є міцною опорою для держави. Тому у ХХ столітті людство всіляко дбає про поширення освіти та писемності. Ще сьогодні у світі є країни, де половина населення неписьменна. Близько 100 мільйонів дітей у світі не ходять до школи. Для боротьби із неписьменністю у 1965 році у Тегерані (Іран) була скликана Всесвітня конференція міністрів освіти. Дату початку роботи конференції - 8 вересня - ООН оголосила Міжнародним днем грамотності. Зазвичай цього дня проводяться конференції та зустрічі педагогів.
Світ цікавого не знає меж. На кожному кроці на допитливу дитину чекає таємниця, яка вимагає розкриття.

Година цікавої та корисної  інформації для читачів та виставкові роботи нашої бібліотеки, до яких  війшли  пізнавальні матеріали відразу з кількох важливих наук, визвали велику зацікавленність у наших відвідувачів.

Кількість грамотних людей зростає з кожним роком, однак, боротьба з безграмотністю як і раніше залишається актуальним завданням.Мета Міжнародного дня грамотності — відзначити, що бути грамотним важливо для кожної людини та суспільства в цілому. 
Це свято підкреслює необхідність сприянню всебічному розвитку дітей та розширенню їх кругозору. І в цьому нам, як і завжди, допомагають книжки!

Немає коментарів:

Дописати коментар