четвер, 8 липня 2021 р.

 "МОЯ СІМ'Я, МОЯ  РОДИНА 
В ЖИТТІ ТА ДОЛІ УКРАЇНИ"

Український день родини - молоде свято, та надзвичайно важливе,
  і відзначається з 2012 року.
Символічно, що саме в цей день православні християни вшановують святих Петра і Февронію - покровителів сім'ї та шлюбу.
Для дітей родина — це своєрідне середовище, в якому складаються умови їх психічного, фізичного, інтелектуального та емоційного розвитку.
Цей день прийнято 
проводити з найдорожчими людьми. 
Історія свята:
Спочатку день Петра і Февронії був тільки церковним святом. Це святі, історія кохання яких до сих пір є відомою притчею. Князь Петро був Муромським князем, але він не міг правити так, як очікували люди і він сам, оскільки він раптово захворів на проказу.
Виявилося, що вилікувати проказу могла лише Февронія – молода дівчина. Князь прибув до неї, але та запропонувала йому умову – якщо вона вилікує князя, той візьме її в дружини. Спочатку Петро погодився, але порушив свою обіцянку. Хвороба дала про себе знати з новою силою, а Петро повернувся до Февронії, але на цей раз вже стримав своє слово.
Разом вони пережили багато випробувань, але жили щасливо до самої старості. У підсумку вони прийняли постриг у ченці. Відійшли до Господа вони в один день. Монахів не можна було ховати поряд, але після стало диво – вони опинилися разом.
 8 липня – день вшанування святих Петра і Февронії, 
який з 2008 року став днем ​​любові і вірності.
                        Долучитися до витоків народної мудрості                                                         Вам допоможе  запропонована
                                        інтерактивна вправа
"Закінчи прислів'я" про рідню 
та сімейні цінності.

Немає коментарів:

Дописати коментар