вівторок, 9 лютого 2021 р.

 14  лютого відзначається Міжнародний день книгодарування

Свято 14 лютого - Міжнародний день дарування книг, акцентує увагу громадськості на книзі
як на найкращому в світі подарунку.

У цей святковий морозний день, на свято 14 лютого, прийнято абсолютно безоплатно вручати книги, перш за все, дітям. По-перше, тому що є діти , які зростають у дитячих будинках, по-друге, не кожна дитина має вдома,
завдяки батькам, гарну бібліотеку.
Ми закликаємо дітей та дорослих протягом тижня
з 8 по 14 лютого дарувати книги один одному, друзям і рідним, приносити книги в бібліотеки,
школи, дитячі установи.
Незвичайна акція, але приємна і корисна.
Учасником може стати кожен.

Книги допомагають дітям розвинути в собі такі якості, як співчуття, доброта, вміння надати допомогу тому, хто потрапив у біду і інші емоції, що дозволяють маленькій людині перетворитися з часом в Людини з великої літери.

Свято Міжнародний день дарування книг відзначають
14 лютого в самих різних країнах з 2012 року.
Ініціатором його створення стала громадянка
Штатів Еммі Бродмур.
Вона є автором сайту дитячої книги у себе на батьківщині, в США. Крім того, Еммі - багатодітна мама. Якось раз один з трьох її синів поцікавився у Еммі, чому в календарі відсутній день, призначений для безкорисливого дарування книжок один одному? Завдяки дитячій цікавості в голові Еммі і з'явилася ідея створення свята, яке в даний час всі знають як Міжнародний день дарування книг. Першими ініціативу багатодітної мами підтримали її знайомі блогери, друзі по соцмережах, співробітники, ділові партнери. Пізніше незвичайну ідею підхопили жителі різних держав, і вона досить швидко поширилася по всьому світу. Свято, що виникло в результаті спільних зусиль - Міжнародний день дарування книг став святом для всіх, хто вміє і любить читати, розширювати свій кругозір, подорожувати у всесвіти, придумані талановитими письменниками.

Ми сподіваємося, що День дарування книг стане для жителів нашого міста і району можливістю проявити добро. Не варто забувати про те, що книга - це великий дар, здатний творити чудеса.

І кожен може подарувати це диво всім оточуючим. Приєднуйтесь до Міжнародного дня книгодарування, залучайте друзів і рідних, відзначайте свято з радістю!

Немає коментарів:

Дописати коментар