середу, 27 січня 2021 р.

Країна чудес Льюїса Керролла

27 січня День народження Льюїса Керролла

 Хлопчики і дівчатка!
Пропонуємо Вашій увазі книги
письменника Льюїса Керролла (1832-1898).
В цьому році виповнюється 189 років від дня його народження.
Льюїс Керролл (справжнє ім'я Чарльз Доджсон Доджсон) - англійський письменник, математик, логік, його книги занурять
вас в світ чарівництва і чудес.
Ще під час навчання в коледжі він писав невеликі оповідання і вірші.
Казки «Аліса в країні чудес», «Аліса в задзеркаллі»
і «Полювання на Снарка» улюблені і цікаві по сей день.

«Аліса в країні чудес». Історія найпопулярнішою казки почалася зовсім випадково під час прогулянки Льюїса з одним і його дочками. Молодша з них попросила письменника розповісти їй нову цікаву казку. Він почав придумувати на ходу, а потім записав її. Книга була надрукована в 1863 році і мала приголомшливий успіх, не тільки у дітей, але і у дорослих. Цю книгу варто почитати заради дивовижних персонажів, які живуть на її сторінках. Побувати на незвичайному чаюванні, поспілкуватися з Чеширським котом. А хто ще живе в цій країні, ви дізнаєтеся, прочитавши книгу «Аліса в країні чудес».
"Аліса в Задзеркаллі". У цій книзі ви знову зустрінетеся з дівчинкою Алісою і потрапите в дивовижний, загадковий світ - світ Задзеркалля. Друга книга виявилася не менш вдалою, ніж перша - Керролл малює яскравий, барвистий і приголомшливий світ в якому живуть незвичайні герої. Аліса потрапляє в нього, вирішивши «понарошку» пройти крізь дзеркало. Ця подорож дарує їй нових знайомих і найнесподіваніші пригоди.


«Історія з вузликами» - книга для тих, хто любить математику. У ній зібрані захоплюючі математичні головоломки і витончені логічні парадокси знаменитого автора «Аліси в країні чудес» і «Аліси в Задзеркаллі» - чудового англійського письменника і математика Льюїса Керролла.
Сьогодні казка «Пригоди Аліси в Країні чудес» це мільйонні тиражі книг, перекладені на 125 мов світу, десятки вистав, фільмів, комп'ютерні ігри, пісні, пам'ятники героям, астероїд, названий на честь Білого кролика, і мільйони шанувальників серед дітей і дорослих.
Книги Льюїса Керролла «Пригоди Аліси в Країні чудес» і «Аліса в Задзеркаллі» чекають вас на книжкових полицях нашої бібліотеки!
Адже улюблені казки дитинства залишаються з нами назавжди.

Немає коментарів:

Дописати коментар