четвер, 19 березня 2020 р.

ВИЗНАЧНІ   ДАТИ

ВИДАТНІ   ІМЕНА

19 березня - ювілей Ліни Василівни Костенко, 

якій виповнюється 90 років.

Уже не одне десятиріччя вона надихає, мотивує, закохує і вчить своїх читачів людяності. 
Прекрасна Ліна Костенко.
 Поетеса, що подарувала нам вірші про всі найважливіші події життя кожної людини.

Народилася Ліна Василівна Костенко 19 березня 1930 року на Київщині в учительскій сім'ї. З шести років жила в Києві. Тут ще зовсім дічатком застала її війна. І "перший біль тих недитячих вражень" лишив глибокий слід в душі майбутньої поетеси.

У студентські  роки її вірші починають часто з ' являтися друком у газетах, журналах та молодіжних альманахах. 

 В 1956 році Ліна Костенко закінчує літературний інститут, а через рік виходить у світ її перша збірка поезій "Проміння землі".Згодом поетеса публікує книжки віршів "Вітрила"(1958), "Мандрівки серця"(1961), "Над берегами вічної ріки"(1977), "Неповторність"(1980). Її перу належить історичний роман у віршах "Маруся Чурай" (1979).

 Ліна Костенко часто звертається до теми дитинства, обпаленого війною, малює у своїх поезіях, як із сучасного життя, так і далекого минулого, образи дітей та підлітків.
 Живе Ліна Костенко в місті Києві.
 Має такі нагороди як: Герой України, Орден князя Ярослава Мудрого та є Лауреатом Національної премії Украіни імені Тараса Шевченко.

Її вірші читають в Стрию та в Нових Санжарах, в Збаражі та в Павлограді, в Шепетівці й в Ірпені, в Марганці та в Чугуєві, в Донецьку та в Луганську. Ба більше, в Будапешті, Сингапурі,Польщі, Канаді тощо.
Не будьмо осторонь - читаймо вірші 
Ліни Василівни - це найкраще шанування.

Немає коментарів:

Дописати коментар