понеділок, 2 березня 2015 р.

ДЕНЬ КРАЄЗНАВЧОЇ КНИГИ

Це та земля, де нам судилось жити
27 лютого 1932р. - День створення Дніпропетровської області



Мета заходу: познайомити читачів з усім багатством книжкового фонду краєзнавчої тематики нашої бібліотеки, викликати у них цікавість до рідного краю, його історії і сьогодення, викликати бажання познайомитись з запропонованою літературою та дати юним читачам поради, що читати про рідний край.
Бо, як відомо, хто багато читає, той багато знає!
Юні читачі охоче взяли участь у цікавих краєзнавчих заходах, що запропонувала бібліотека в цей день.
"Ім'я на карті Дніпропетровщини" - так називалась історично-краєзнавча мандрівка сторінками книги Богомаз М.С. "Придніпров'я рухається та тече" та серії книг "Пізнавай і шануй свій край".

Ця мандрівка повела дітей у цікавий світ географічних назв Дніпропетровщини, кожна з яких є пам'ятником історії нашого краю, діти отримали цікаві відомості про малі та великі річки краю, збагатили свої знання цікавими історичними фактами.




Хвилинка-цікавинка "Перлинки рідного краю" - викликала захоплення читачів книгою І.Голуб "Сім чудес Дніпропетровщини".

Перегортаючи сторінки цієї чудової книги,бібліотекарі звернули увагу юних читачів на цікаві сторінки історії, пам'ятки старовини та дива рідної землі, що вражають увагу і сьогодні, викликають почуття захоплення і гордості за свій край, свою Батьківщину.



Дивуючись витворам Петриківського мистецтва, діти познайомились з чудовими виданнями та яскравими листівками Петриківського дивосвіту, і самі захопливо малювали, надихнувшись книгою Євгена Білоусова "Петриковка - жемчужина Украины".




Всі залишилися задоволеними, а головне, кожен юний читач отримав книгу для читання, що його зацікавила, що прийшлася йому до душі!


Немає коментарів:

Дописати коментар