середу, 17 вересня 2014 р.

ШУКАЧ  ПРЕКРАСНОГО В ЛЮДИНІ


17 вересня - 150 років від Дня народження Михайла Михайловича Коцюбинського (1864-1913),українського письменника і громадського діяча

Як згадує сам письменник, потяг до книг у нього з'явивися у 12 років - закохавшись, він почав читати, аби сподобатись дівчині. Михайло Коцюбинський вважається творцем української модерної прози - він виступав за відображення у творі не "життя як воно є", а почуттів і переживань автора. Найбільш відомий завдяки новелам: "Цвіт яблуні", "Коні не винні", "Intermezzo", а також романтичній повісті "Тіні забутих предків".
До ювілею письменника у бібліотеці відкрито виставку книг,  яка знайомить користувачів бібліотеки зі сторінками біографії та творчістю тонкого, довершеного повістяра й новеліста, першого й найбільшого майстра імпресіоністського письма в українській літературі Михайла Коцюбинського.

А у читальній залі пройшла літературна година, де діти почули і чудові вірші, які легко запам'ятовувалися, пробуджували фантазію у юних читачів, і кілька коротких оповідань, що схожі на притчі: "Про двох цапків", "Дві кізочки", "Десять робітників", де є оцінка тих чи інших вчинків людей, розуміння таких моральних категорій, як добро і зло, впертість і поступливість, чесність і брехливість.
М. Коцюбинський дивився на роботу письменника як на високий громадянський подвиг в ім'я народу, і саме тому він постає перед нами як наш сучасник - живий, близький і зрозумілий шукач прекрасного в людині.









Немає коментарів:

Дописати коментар