четвер, 13 березня 2014 р.

Літературно - поетичне свято

"Нас єднає Тарасове слово"


200-річчю від Дня народження Т.Г. Шевченка присвячується.

9 березня виповнилося 200 років з Дня народження Тараса Григоровича  Шевченка. Це особистість першої величини української національної культури. Поет, художник,  творець української мови. Великий український поет в усьому світі знаний як Кобзар.
З 9 по 12 березня в нашій бібліотеці пройшли заходи щодо святкування цієї визначної дати.
Діти різного шкільного віку мали змогу ознайомитися з книжковою виставкою "Вічний як народ",присвячену творчості Кобзаря і   з деякими його художніми роботами.


Читачі прослухали розповідь про нелегке сирітське дитинство поета, розповіді бібліотекарів розширили знання дітей про творчу спадщину і життєвий шлях Великого Кобзаря. Гості брали активну участь у вікторині - подорожі "Шляхи Тарасової долі" і розказували вірші Кобзаря. 




Вірші Шевченка сповнені великої любові до рідного народу, до всіх дітей. Тому так високо шанують дорослі і малі пам'ять великого Кобзаря, тому так люблять його полум'яне і ласкаве слово.



Усі учасники,які брали активну участь у наших святах,отримали пам'ятні подарунки за творчий підхід до літературно-поетичного і художнього конкурсів, за проникливе декламування віршів і прагнення до знань.

Відзначення 200-річного ювілею Великого Кобзаря – це свято кожного українця!

Немає коментарів:

Дописати коментар