суботу, 1 лютого 2014 р.

2 лютого виповнюється 245 років від Дня народження Івана Андрійовича Крилова, російського поета,байкаря,видавця,перекладача.

Вже в ранній юності він випробовував свої сили у перекладі байок. У 1806 році він надрукував тільки 3 байки. У 1809 році вийшла перша книга байок. В 1812 році отримав посаду бібліотекаря, а в 1816 році він стає бібліотекарем в Імператорській Публічній бібліотеці,де пропрацював майже до кінця свого життя - до 1841року.
З дитинства ми знайомимося з криловськими байками.Цього великого байкаря народ здавна називає дідусем Криловим. Він писав так просто і так зрозуміло,що кожен легко розпізнає добре й погане ,впізнає   всіх тих, хто  майстерно зображений,  виведений у байці у вигляді різних звірів і птахів,знайомих кожній дитині. Під виглядом звірів він відображав людей,їх людські характери,достоїнства і недоліки.
Ім'я Крилова стоїть в перших іменах найулюбленіших народних поетів. Художники присвятили його байкам велику кількість картин, музиканти поклали музику на безліч текстів. І до сьогоднішнього дня живі криловські образи, їх шанує і цінує народ, тому що справжні, правдиві слова не старіють. Вони стають надбанням всього народу.

1 коментар: