вівторок, 16 червня 2020 р.

ВЛІТКУ ГАРНО ПОГУЛЯТИ

Й ГАРНУ КНИЖКУ ПОЧИТАТИ

Літо – це пора року, коли всім хочеться відпочивати, гуляти і просто веселитися. Коли надворі стає все спекотніше, хочеться відкласти кілограмові томи «серйозної» літератури і взяти з собою у парк, чи на море щось легке та приємне.  Читати влітку набагато простіше і приємніше. Це можна робити у будь-якому місці: і на пляжі, і вдома, і в парку, навіть у потязі.
Ось список книг, які , здається, були спеціально написані для того, щоб насолоджуватися ними влітку.
Топ-5 книг про ідеальне літо
                      «Літня книжка» 
                          Туве Янсон
«Мама мумі-тролів» , талановита казкарка 
Туве Янсон, писала і більш дорослі твори. Наприклад, «Літню книжку» . Це історія дівчинки Софії, яка з бабусею і татом, в оточенні природи, на прекрасному острові, проводить незабутні літні дні. В буденних розмовах Софії з бабусею можна відшукати чимало мудрості та філософії.
Попри сумні моменти і те, що тут кожен намагається пережити смерть однієї з найдорожчих людей у житті, книга залишає приємні враження та є однією з найбільш затишних та добрих книжок.
                         Ульф Старк
Дитячі книжки Ульфа Старка завжди поза віковими рамками. Вони дарують гарний настрій і добрі емоції всім, хто не загубив у собі дитини. Початок літніх канікул, подорож до дідуся й бабусі в село, де чекають друзі й дівчина, в яку ти без тями закоханий. Так до щему знайома чи не кожному – ця особлива мить, коли наступають літні канікули! Саме про це дуже сонячна, морська й мудра книжка Ульфа Старка.


Купить книгу Вино из одуванчиков (Рэй Брэдбери, Raymond Bradbury ...
  «Кульбабкове вино»
  Рей Бредбері
Роман відомого американського фантаста, який наповнений запахами, кольорами та смаками. 1928 рік, містечко Ґрін Таун, 12-річний Дуглас Сполдінг, його 10-річний брат Том і всі ті пригоди, які вони переживають одного особливого літа. Обіцяємо, вам теж захочеться приготувати власне кульбабове вино, щоб закупорити у пляшці літо, і поринути у спогади про дитинство. До речі, ця книга у багато-чому автобіографічна. Отож, шанувальники творчості Рея Бредбері матимуть змогу дізнатися більше про улюбленого письменника.
«На острові Сальткрока»
 Астрід Ліндгрен
Герої більшості літніх книг – діти.
 Що ж, це абсолютно не дивно. 
Казкарка Астрід Ліндгрен у своїй повісті «На острові Сальткрока»  також пропонує читачам чимало чудових дитячих персонажів. Разом з трьома синами та донькою дивакуватий письменник їде відпочивати на острів у Балтійському морі. Колоритні пригоди, один день неймовірніший за інший, незвичні сусіди і літня атмосфера, яку вам захочеться відчути не тільки у сонячний день, а й в холодний зимовий вечір.
«Мій друг кит»
 Бенджі Девіс
Ця книжка за своєю атмосферою й стилістикою дуже нагадує анімаційний фільм «Пісня моря» 2014 року, який дуже гармонійно міг би доповнити її. Це дуже розмірена, спокійна й чуттєва історія, що розгортається на острові з маяком. В основі мультфільму – мотиви ірландської історії та міфології.
Книжка-картинка «Мій друг кит» британського письменника і режисера Бенджі Девіса теж вийшла дуже ірландська, морська й чуттєва. Це історія про маленького хлопчика, який живе з батьком і шістьма котами на березі моря і йому дуже самотньо. Аж поки він не знаходить друга – маленького кита, якого викинуло на берег після шторму. Турботливий хлопчик поселяє друга у ванні, однак розуміє, що там киту не місце й рано чи пізно доведеться розпрощатися. Ця дебютна книжка автора отримала «книжковий Оскар» – Oscar’s Book Prize – й була визнана однією з найкращих книжок-картинок. Історія вже має продовження – «День, коли кит повернувся». А «Мого друга кита» ну дуже хочеться поселити на своїй полиці – байдуже, скільки вам років.

           «Детективи в Артеку, або                            Команда скарбошукачів»                               Андрій Бачинський

«Детективи в Артеку, або Команда скарбошукачів» — це не просто книга. Це — велика захоплива пригода чотирьох друзяк. Оленка, Антон, Сашко, Сергій приїхали відпочивати до Чорного моря. Всі вони зовсім різні, але об'єднує їх одне — кмітливість і нестримна жага до пригод. Тому, випадково дізнавшись, що десь неподалік заховані коштовності славнозвісної лиходійки-спокусниці Міледі Вінтер, вони вирушають у небезпечну мандрівку. Книга «Детективи в Артеку» навчить Тебе, як зробити взуття з лопухів, а з нитки й стенда — карту, і, головне, як щиро радіти звичним речам, цінувати дружбу й вірити в непереможну силу добра. Хм... а чи ж знайдуть все-таки юні детективи скарб? Читай і дізнавайся!
ЧИТАЙТЕ З ЗАДОВОЛЕННЯМ!

Немає коментарів:

Дописати коментар