середу, 5 червня 2019 р.

"НАМ З ЗЕМЛЕЮ РАЗОМ ЖИТИ!"

День природи

До Всесвітнього дня охорони довкілля, 
який відзначається 5 червня. 
У 1972 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 5 червня Всесвітнім днем навколишнього середовища. Це рішення свідчить про прагнення людей до збільшення знань про навколишнє середовище, підтвердження необхідності захищати природу.
В Україні охорона природи є особливо актуальною, адже саме наша Батьківщина найбільше постраждала від Чорнобильської катастрофи. 

Цей день звертає увагу людей на проблеми забруднення та заохочує бережливе
 ставлення до природи.

Метою хвилинки-цікавинки,яка була проведена в нашій бібліотеці, було донесення до юних читачів необхідності дбайливого ставлення до всього живого навколо себе, викликати зацікавленність до літератури на тему природи та захисту навколишнього середовища, бо пізнання природи починається з першої прочитаної книги про неї і стане початком шляху у великий і прекрасний світ
 - світ природи.
Погортавши сторінки всіх цих книг, кожен відчує себе невід'ємною частинкою безмежного Всесвіту і стане добріше ставитися до всього живого на Землі. 
Читачі до цього дня готували стінгазети та малюнки, щоб кожна дитина усвідомила, що треба посадити дерево, взяти участь у прибиранні території, щоб кожен зміг усвідомити всю важливість охорони навколишнього світу. 
Природа потребує бережливого ставлення кожного з нас, тож будьмо гідними її дітьми.
 Бережімо природу!

Немає коментарів:

Дописати коментар