пʼятницю, 5 червня 2015 р.

Хвилинка-цікавинка 

"Віконечко в природу"

До Всесвітнього дня охорони довкілля. Відзначається 5 червня. 
Цей день звертає увагу людей на проблеми забруднення та заохочує бережливе ставлення до природи.
Метою хвилинки-цікавинки,яка була проведена в нашій бібліотеці, було донесення до юних читачів необхідності дбайливого ставлення до всього живого навколо себе, викликати зацікавленність до літератури на тему природи та захисту навколишнього середовища, бо пізнання природи починається з першої прочитаної книги про неї і стане початком шляху у великий і прекрасний світ - світ природи.

Чудові, яскраві, цікаві книги були представлені на книжкових виставках та рекомендовані читачам різного віку. Діти охоче познайомились з такими серіями книг, як: "Жива природа", "Родная природа", "Світ навколо нас", "Світ- дивосвіт України" та різними художніми виданнями, що розповідають про загадковий світ підводного царства, таємниче життя зеленого лісу, диких звірів і свійських тварин, дивовижні трави і квіти, явища природи.
Мандруючи разом з бібліотекарями сторінками "Червоної Книги України", читачі дізналися про рідкісні та зникаючі види тварин і рослин, про причини їх зникнення та способи їх відновлення, усвідомлюючи, що "Червона Книга" і була створена для того, щоб урятувати природу - рослин і тварин нашої планети.
Погортавши сторінки всіх цих книг, кожен відчує себе невід'ємною частинкою безмежного Всесвіту і стане добріше ставитися до всього живого на Землі. 

Любімо світ, в якому ми живем,
Це поле, ці ліси, озера, ріки.
Бо ми, як сонце, зійдем і зайдем,
А їм ще зоставатися навіки.


Немає коментарів:

Дописати коментар