четвер, 8 січня 2015 р.

ЛІТЕРАТУРНА ГОДИНА

ЗАКОХАНИЙ ПАЛКО У РІДНИЙ КРАЙ

8 січня  - 80 років з Дня народження Василя Андрійовича Симоненка, українського поета і журналіста.

 Поезія Василя Симоненка, 80-річчя якого ми відзначаємо у 2015 році, надзвичайно близька сучасному молодому поколінню українців. 
 Василь Симоненко став для нас легендою. Нескорений, як Прометей, з гарячою і пристрасною натурою, великий патріот своєї Вітчизни, щирий і добродійний, він увійшов в літературу як поборник правди і добра.
 Окремими виданнями вийшли книги поезій Василя Симоненка "Тиша і грім" (1962), "Земне тяжіння"(1964), "Поезії"(1966), "Лебеді материнства"(1981) та інші; казки для дітей "Цар Плаксій та Лоскотон", "Подорож у країну Навпаки", "Казка про Дурила".
Твори його, напоєні високим життєстверджуючим оптимізмом, живуть і шануються людьми як дорогоцінне надбання духовної культури.
 Твори Василя Симоненка давали натхнення композиторам, художникам, скульпторам. Багато його поезій покладено на музику. Понад 30 його поезій стали піснями. Вплели свої доробки у вінок пам'яті про поета і майстри образотворчого мистецтва України. Багато монументальних робіт та меморіальних дошок присвятили йому скульптори.
 Симоненківський вінок пам'яті - великий і різнобарвний. І віриться, що з часом він буде ще прекраснішим.
 Відкриваючи книги поезій, читачі сповнять свої серця великим полум'ям жаги до життя, яке несуть у собі вірші В. Симоненка.
Слухаючи бібліотекаря, юні читачі пройнялися духом поезії В. Симоненка та охоче долучилися до читання його віршів.
  Тож бери, друже, томик поезій до рук, і ...
В океані рідного народу
Відкривай духовні острови!

Немає коментарів:

Дописати коментар