середу, 11 червня 2014 р.

Народознавча скарбничка

 «Материнкою, любистком пахне рідний дім»

Свято- дозвілля екологічної та народознавчої тематики: "Зустріч у фіто-вітальні "МАТЕРИНКА"

У сяйві сонця, свіжій зелені трав, яскравій і духмяній строкатості квітів настає літо. Подивіться на ці барвисті квіти, придивіться до їхнього різнобарв'я. Літо по праву називають святом барв.
Наш зал святково прибрано. На центральній книжковій виставці літні квіти:  ось мак розкрив свої червоні пелюстки, а це волошка мерехтить, наче синя зірочка, рожеві польові гвоздики,всміхається привітно нам любий барвінок, білі ромашки.


Мета нашого свята: розвинути у дітей пізнавальний інтерес до рідної землі, рідної природи, зокрема до цілющих рослин нашої землі. 


Наші життєрадісні, щирі, усміхнені гості з задоволенням прийняли участь у фіто-вікторині "Материнка" (цілющі рослини нашої землі), відгадали загадки і прочитали вірші про "рослинки - здоровинки", прослухали легенди про калину,сон-траву, фіалки, та інші рослини, а наприкінці свята кожен отримав рецепти цілющих чаїв від "богині Флори".

Діти змістовно і весело провели час,  зрозумівши,що бережливе ставлення до зелених скарбів Землі   у їхніх руках. Нехай ці руки будуть добрими та бережливими.





Немає коментарів:

Дописати коментар