вівторок, 11 лютого 2014 р.

Чарівники дитячого світу


11 лютого виповнюється 100 років з Дня народження Лариси Михайлівни Письменної.Української письменниці, авторки талановитих оповідань, повістей і казок для дітей різного віку.

Протягом тридцяти років своєї літературної діяльності Лариса Письменна написала велику низку казок,оповідань,повістей як для дошкільнят і молодшого шкільного віку,так і для підлітків та старшокласників,мовби виправдавши своє прізвище.
Для більшості її творів є характерним природне поєднання справжнього,побаченого в житті,з казковим,вигаданим,яке в свою чергу,також зустрічається в дійсності.
За повість "Тисяча вікон і один журавель" українська письменниця була відзначена Почесним дипломом на Всеросійському конкурсі на кращий твір для дітей і в 1986 році їй присуджено Республіканську літературну премію імені Лесі Українки.

Немає сумніву,багато хто з читачів захоче познайомитися з творами цієї письменниці.Що ж! Така можливість у кожного школяра знайдеться - треба тільки переступити поріг бібліотеки,взяти до рук будь-яку з книжок Лариси Письменної, і вхід у країну мрій і казок здійсниться!

Немає коментарів:

Дописати коментар