вівторок, 12 листопада 2013 р.

8 листопада.

Літературно – мовна гра «Вчіться складно говорити

своїм рідним словом.»

до дня української писемності та мови.


9 листопада в нашій державі відзначається День української писемності та мови. Відвідувачі бібліотеки змогли переглянути тематичну виставку літератури "Родовід української мови". Також діти і батьки могли ознайомитися з яскравою і змістовною виставкою книжок українських письменників.

З нагоди цього свята в нашій бібліотеці відбувся цікавий захід. Учні 4-го класу, що прийшли у цей день,  мали піднесений, святковий настрій. Багатьох зацікавила розповідь  з історії життя Преподобного Нестора-Літописця — послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Діти дізналися, що 9 листопада за православним календарем — це день вшанування пам'яті Нестора-літописця і багато людей покладають квіти до його пам'ятника.


Бібліотекар розповіла про творчість українських письменників,таких як  Л. Українка, І. Франко, О. Олесь та звичайно про творчість Т. Г. Шевченка. Також учасники свята  згадали українські народні символи.


З великим захопленням діти зустріли нашу Бабусю-мову. З непідробною цікавістю наші учасники свята прослухали її легенди «Як ростуть слова» та «Звідки виріс суржик».


Друга частина зустрічі  пройшла у вигляді гри –в ході якої діти прийняли участь в іграх та конкурсах на краще знання прислів’їв, приказок та віршів про нашу рідну мову.
Цей захід був направлений на сприяння поважного ставлення дітей до державної мови, залученню читачів до читання українських книжок та усвідомлення важливості збереження культурних звичаїв та здобутків українського народу.


Немає коментарів:

Дописати коментар