четвер, 25 червня 2015 р.

ЛІТО - СЛАВНА ПОРА,

ЛЮБИТЬ ЛІТО ДІТВОРА!

Літо - особлива пора для малечі. Не перерахуєш усіх його подарунків. Хочеш грайся, купайся, а хочеш збирай гриби і ягоди і, звичайно, милуйся красою квітучих рослин. Не можна уявити цю пору без веселих мандрівок лісом, полем, лугом...

Гостинно зустріла бібліотека дітей пришкільного табору "ПАРУС" та запропонувала їм цікаву та різноманітну програму відпочинку у
фіто-вітальні "Материнка"
Діти і самі охоче стали учасниками екомандрівки "Пізнавай зелеий світ" та весело мандрували лісом, полем, лугом за допомогою улюблених книжок, запропонованих їм бібліотекарями.
Активну участь маленькі читачі прийняли
у фіто-вікторині "Світ у квітах",
де дізналися не лише про цілющі рослини нашої землі, 
а й казки та легенди про них.
А психологічна хвилинка
"Таємниці квітів і кольорів"
допомогла дітворі дізнатися про те, як квіти поліпшують настрій, дарують радість, прикрашають наше життя.
Дозвілля малечі було веселим, цікавим та пізнавальним,
і допомогли у цьому мудрі і цікаві книжки!

середу, 17 червня 2015 р.

"ХОДИТЬ ЛІТО ПОМІЖ КВІТІВ..."

Г о д и н а    д о з в і л л я 

Літо по праву називають святом барв. Тому такою ж радісною, веселою, цікавою і змістовною була зустріч з малятами шкільного табору відпочинку СШ  №141 в святковій від різнобарв'я квітів читальній залі бібліотеки.
Діти отримали відповіді на питання:
- Скільки в літа кольорів?
- Хто в лісі живе?
- Що в лісі росте?
Познайомилися з цікавинками природи
"Вісті з узлісся". 

Подорожували сторінками книжок у країну квітів, розкривали секрети дерев, кущів рідної землі, відгадували загадки чарівного лісу.


Діти раділи, дивувалися, міркували та розумнішали, знайомлячись з книжковим багатством нашої бібліотеки. 

А бібліотекарі пропонували яскраві, чудові книги, що навчать їх любити та берегти справжнє багатство - рідну природу, розпізнавати добро і зло, шанувати працю.

понеділок, 8 червня 2015 р.

"Щ О   З А   Д И В О   Ц І   К А З К И..."

День казки у бібліотеці. 

До Всесвітнього дня казки 

та Дня народження О.С. Пушкіна

Гомінливо та весело було в цей день у нашій бібліотеці, бо цей день був повністю присвячений КАЗЦІ.
Казковий літературний вернісаж
 "Ось тобі казочка" 
приваблював наших читачів різного віку не тільки своїм яскравим, чудовим оформленням, а й головне тим, що на ньому були презентовані найпопулярніші казки світу, серед яких були і давні, і молоді, і зовсім юні казки.
 Єдине, що їх поєднує - це надзвичайна популярність, чи, як зараз говорять, хітовість.

Працівники бібліотеки запросили своїх читайликів помандрувати чарівною країною казок, починаючи від самих малесеньких, до їхніх старших братиків та сестричок, і, навіть, матусь та бабусь. Бо, як відомо, і дорослі і малі люблять казки. Тому ніхто не залишився без улюбленої книги.

Усі охочі прийняли участь 
у "Казковому єралаші" та казковій вікторині, присвяченій  літературній творчості  
О.С. Пушкіна. 
 А творча година "На галявині казок"
зібрала дітей, що люблять не лише читати казки, а й створювати ілюстрації до них, і навіть самим складати чарівні казки!

пʼятницю, 5 червня 2015 р.

Хвилинка-цікавинка 

"Віконечко в природу"

До Всесвітнього дня охорони довкілля. Відзначається 5 червня. 
Цей день звертає увагу людей на проблеми забруднення та заохочує бережливе ставлення до природи.
Метою хвилинки-цікавинки,яка була проведена в нашій бібліотеці, було донесення до юних читачів необхідності дбайливого ставлення до всього живого навколо себе, викликати зацікавленність до літератури на тему природи та захисту навколишнього середовища, бо пізнання природи починається з першої прочитаної книги про неї і стане початком шляху у великий і прекрасний світ - світ природи.

Чудові, яскраві, цікаві книги були представлені на книжкових виставках та рекомендовані читачам різного віку. Діти охоче познайомились з такими серіями книг, як: "Жива природа", "Родная природа", "Світ навколо нас", "Світ- дивосвіт України" та різними художніми виданнями, що розповідають про загадковий світ підводного царства, таємниче життя зеленого лісу, диких звірів і свійських тварин, дивовижні трави і квіти, явища природи.
Мандруючи разом з бібліотекарями сторінками "Червоної Книги України", читачі дізналися про рідкісні та зникаючі види тварин і рослин, про причини їх зникнення та способи їх відновлення, усвідомлюючи, що "Червона Книга" і була створена для того, щоб урятувати природу - рослин і тварин нашої планети.
Погортавши сторінки всіх цих книг, кожен відчує себе невід'ємною частинкою безмежного Всесвіту і стане добріше ставитися до всього живого на Землі. 

Любімо світ, в якому ми живем,
Це поле, ці ліси, озера, ріки.
Бо ми, як сонце, зійдем і зайдем,
А їм ще зоставатися навіки.